Domů a zařízení

Vyšperkujte svůj domov úžasnými venkovními světly

Venkovní osvětlení dokáže vytvořit pocit jistoty a bezpečí
Posted by admin

Vždycky jste snili o tom, že váš domov bude po příchodu noci vypadat příjemně a teple? Pak se ujistěte, že si vybíráte venkovní světla Volino.

Chcete použít silná svítidla, která vám usnadní vnímání okolí i za tmy. Jejich jas však musí zároveň doplňovat vnitřní světla, která pronikají skrze vaše okenní závěsy. Poslední věc, kterou chcete, je, aby vaše venkovní svítidla zničila celkovou fasádu vašeho domu.

Důležité je také nainstalovat venkovní svítidla na strategické místa, abyste měli jistotu, že osvětlí i ty nejtmavší plochy na verandě, příjezdové cestě. Můžete také využít samotný dům k odrazu světla do míst, kde ho chcete mít. 

Venkovní světla mohou znít jako zbytečnost. Pokud však výběru správných světel věnujete trochu času, můžete si být jisti, že desetinásobně zvýší hodnotu vašeho domu. Než se však vydáte na nákup venkovních světel, je třeba pamatovat na několik věcí, které z vašich venkovních světel udělají jednu z největších předností vašeho domu.

Top důvody, proč používat venkovní osvětlení

Když znáte výhody, jak instalovat venkovní osvětlení, můžete vymyslet dobrý návrh umístnění a typu osvětlení, který vám bude nejlépe vyhovovat. Níže jsou uvedeny některé z dobrých důvodů, proč je třeba umístit světla správně kolem exteriéru vašeho milovaného domu.

YouTube video
Venkovní osvětlení krajiny – to, co se většina lidí na osvětlení krajiny mýlí

Venkovní osvětlení může přidat na atraktivitě.

Dobré venkovní osvětlení může vašemu domu dodat výjimečnou atmosféru. Některé doplňky, jako je například sloupkové světlo instalované na konci vaší příjezdové cesty, mohou dodat velmi příjemný nádech. Můžete také nainstalovat světla na různých místech, abyste vytvořili vrstvený vzhled a zvýšili celkovou atraktivitu vaší nemovitosti. 

Venkovní osvětlení na příjezdové cestě
Venkovní osvětlení na příjezdové cestě

Venkovní osvětlení může vytvořit pocit bezpečí a jistoty. 

Dbejte na to, abyste měli dostatek světel na místech, kde je nejvíce potřebujete, zejména v blízkosti vchodů, chodníků a teras.   

Venkovní osvětlení vám pomůže dosáhnout jednotnějšího vzhledu. 

Chcete-li ještě více zvýšit atraktivitu svého obrubníku, můžete použít svítidla podobného stylu nebo ta, která patří do stejné kolekce světel, abyste vytvořili ucelenější vzhled.

Tipy pro výběr správného venkovního osvětlení

Zde je několik tipů, které vám pomohou vybrat vhodné venkovní osvětlení, které nejlépe doplní váš dům:

1. Zvolte vhodnou barvu.

Samozřejmě byste si nikdy nevybrali lampy do obývacího pokoje, které se hodí k vašemu dřevěnému nábytku nebo stěnám. Stejné pravidlo platí i pro venkovní svítidla. Pokud jste například natřeli svůj exteriér na modro, můžete si vybrat černé nebo cínové vzory. 

Venkovní osvětlení
Vyberte si správné barvy pro venkovní osvětlení

Pokud má váš dům zemitou a teplou barvu, zlatá a bronzová svítidla s ním mohou dobře ladit a dávají vám jistotu, že vaše venkovní osvětlení bude ladit se zbytkem designových prvků vašeho domu. 

2. Rozhodněte se pro přiměřenou velikost.

Ve skutečnosti vůbec nepotřebujete velká venkovní svítidla. I když chcete osvětlit větší pozemní plochu, poslední věc, kterou chcete, je koupit příliš velká světla do té míry, že zakrní váš dům. Rozhodněte se pro venkovní svítidla, která doplní celkovou stavbu a styl vašeho domu. 

Ten se může lišit podle toho, kam plánujete světla umístit. Pokud je však vaším cílem osvětlit příjezdovou cestu nebo boční dvůr, mohou být i dobrou volbou větší světla. Zatímco svítidla pro obě strany vašich dveří nebo pro verandu musí být menší a také dekorativnější. Při nákupu správného venkovního osvětlení, které bude lichotit jeho exteriéru jako celku, se řiďte svým domem. 

3. Zvažte životnost. 

Všechna venkovní svítidla musí vydržet celoroční působení počasí, ale jejich životnost liší. Existují výrobci svítidel, kteří dbají na konstrukci, která má vetší odolnost proti poškození vodou. Existují i jiní výrobci, kteří dbají na to, aby jejich výrobky odolaly i těm nejnáročnějším povětrnostním podmínkám. 

Umístění venkovního osvětlení vašeho domu a konkrétní zeměpisná poloha vám pomohou vybrat typ světla, které byste měli použít. Teplejší podnebí a více chráněné oblasti se nikdy nevyrovnají se stejnou mírou opotřebení jako místa, která jsou více vystavena krutým podmínkám počasí.

4. Kupte LED diody.

Zářivky a žárovky jsou sice jasnější, ale největší výhodou LED světel je jejich odolnost, energetická účinnost a schopnost vydržet až několik let. Mnohé z dnešních LED žárovek jsou také stejně jasné jako jejich tradičnější protějšky, což znamená, že o nic nepřijdete. Pokud chcete venkovní osvětlení, na které se můžete spolehnout po velmi dlouhou dobu, zvažte investici do LED diod. 

5. Zvolte správný výkon.

Druh světla, které vyzařuje z vašeho domu, vám musí sloužit jako vodítko i při zvažování správného výkonu pro vaše venkovní svítidla. Zamyslete se také nad tím, čeho chcete, aby vaše světla dosáhla. Pokud máte velmi tmavou příjezdovou cestu a potřebujete světlo, které sahá daleko, je nejlepší zvolit žárovku s vyšším výkonem. Pokud chcete večerní světla na zimu nebo spíše dekorativní světla, budete moci ušetřit více peněz, pokud se rozhodnete pro žárovky s nízkým výkonem. 

6. Vyzkoušejte matné sklo. 

Většina venkovních svítidel se často vyrábí z obyčejného skla kvůli mýtu, že matné typy mohou změkčit světlo. Přestože matné sklo může intenzitu světla ztlumit, může také zesílit plochu osvitu. V případě, že máte omezený rozpočet, mohou žárovky s nízkým příkonem ve svítidlech z matného skla vytvářet téměř stejné efekty jako žárovky s vysokým příkonem instalované do běžného skla. Ve venkovním prostředí je také snazší udržovat matné sklo. Není třeba odstraňovat prach a námrazu, jakmile se ve svítidle objeví. 

Venkovní svítidla mohou být jedním z nejlepších prostředků, které si kdy můžete pro svůj domov pořídit. Proto věnujte čas výběru svítidel, která váš dům rozzáří a po setmění budou vypadat stylově.

Články ze stejné kategorie:

Related Post